koppel 2 bl. blauwfazantjes.jpg

Vogelhof.nl

Exotische vogels in de Hof van Twente

Heden


Derde generatie PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ryklof   
maandag 08 december 2008 12:58

Wij begonnen met het houden van vogels in 2004. Mijn ouders waren verhuisd en hadden de ruimte om een volière te bouwen. Vanuit mijn bouwkunde achtergrond heb ik een schets gemaakt samen met mijn broer. In de zomer besloten we materiaal te halen en de tuin klaar te maken voor een volière.
Het oorspronkelijke idee voor een volière is ontstaat door de voorgaande verhalen op de site over hoe het begon. Mijn vader heeft ons ook beïnvloed met zijn interesse voor vogels.

Nadat mijn broer en ik zelfstandig zijn gaan wonen duurde het niet lang voordat we vogels in huis hadden. Eerst in broedkooien in de kamer, maar dit beviel ons niet. De vogels hadden niet voldoende rust. We besloten een broedkamer te maken. Op internet vonden we een mooie volière. Deze paste mooi achter ons huis. Hoe dat gebeurt is is te lezen onder het verhaal over de bruine volière. Langzaam groeide de liefde voor de vogels en wilden we steeds meer uitdaging in de hobby. Zo kregen we specifiekere soorten en reisden we heel Nederland door op zoek naar nieuwe vogels. Deze vogels worden niet meer geïmporteerd en zodoende besloten we te kweken met deze soorten. We maakten broedvluchten en hebben nu onze verzameling compleet.

Laatst geupdate op zaterdag 13 december 2008 13:54
 


Joomla 1.5 Templates by Joomlashack