broedkooi 2.jpg

Vogelhof.nl

Exotische vogels in de Hof van Twente

Jaren '70


Tweede generatie PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ryklof   
dinsdag 02 december 2008 12:55

Zowel van vaders als van moeders kant zit de belangstelling voor het houden van vogels in ons bloed. Het verhaal van vaders kant staat hiervoor beschreven onder 'De jaren '40 - '60'. Van moeders kant is een vergelijkbaar, misschien nog wel 'sterker' verhaal te vertellen. Van het kweken van kleurkanaries in de jaren '50 - '60 tot het houden van verschillende grote parkieten in afzonderlijke vliegkooien.

Geen wonder dan ook dat dit in de tweede generatie een vervolg kreeg.
Toen mijn ouders trouwden en na een paar jaar een woonplek vonden waar daarvoor ruimte was, werd er een eenvoudige volière gebouwd. Vanuit de buitenvlucht was er een verbinding naar een afgescheiden gedeelte van het inpandige schuurtje, dat als binnenhok diende. In de volière werden parkieten gehouden: kakariki's, valkparkieten, turquoisines en rosella's. Onder in de volière werd een toom kippen gehuisvest.
De volière was voor het openslaande raam van de eetkamer gebouwd. Een enkele keer werd het raam opengezet en konden de vogels naar binnen vliegen.
Gekweekt werd er niet met de vogels. Ze werden uitsluitend gehouden voor het plezier om ernaar te kijken.
Na een aantal jaren dook de hobby tengevolge van opnieuw een verhuizing geruime onder.

Pas in 2004 ontstond er opnieuw ruimte voor een volière. Hoe dat in z'n werk ging staat beschreven onder het kopje 'Heden'.

Laatst geupdate op woensdag 03 december 2008 11:52
 


Joomla 1.5 Templates by Joomlashack