jonge goulds in nest.jpg

Vogelhof.nl

Exotische vogels in de Hof van Twente

Kapoetsensijzen


Kweekverslag Kapoetsensijzen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ryklof   
maandag 21 juni 2010 17:04
In de bruine volière hebben we de vogels gekoppeld op 29 mei. Hiervoor hebben we de poppen een week eerder in de volière geplaatst. Zodat ze vast konden wennen aan de ruimte. Als de mannen de poppen dan opjagen weten ze waar ze een rustig plekje kunnen vinden. We doen dit om het kweek resultaat te verbeteren. In de ruimte zitten een koppel Vuurvinken, Tijgervinken, Blauwfazantjes, Kapoetsensijzen, Oranjekaakjes en dus Goudbuikjes. We geven deze informatie omdat alle kleine dingen er toe doen. Die kleine dingen maken dat je een succesvol kweek resultaat behaalt of niet.

We beginnen met het langzaam opvoeren van het eivoer met miereneitjes en rode muggenlarven. Kijk voor het recept van de miereneitjes bij logboek en dan archief. We zetten 2x in de week deze extra voeding neer voor de vogels. Hiernaast geven we altijd gewoon tropisch zaad en kapoetsensijz zaad aan de vogels. Elke dag is er vers drinkwater beschikbaar. Zo´n 2x per week geven we extra supplementen door het drinkwater in de vorm van calcium en extra vitaminen. Ook geven we elke dag vers badwater aan de vogels. Dit is belangrijk voor de vochtigheid van de eieren. Er hangen verschillende nestkastjes op verschillende hoogtes in de volière binnen en buiten. Nadat de hiërarchie bepaald is begint het popje van de Kapoetsensijzen vrij snel met het slepen van nestmateriaal.

Dit koppel komt nog niet tot broeden. Wij zijn nog aan het uitzoeken waar het allemaal aan kan liggen. Zo moeten we misschien de man uitvangen tijdens het broedproces omdat hij het popje te snel weer wil bevliegen. Hierdoor pikt hij misschien de eigen eieren kapot. Er komt altijd weer heel wat bij kijken om te kweken met een nieuwe soort. Mocht het koppel toch nog tot broeden komen dan zullen wij hiervan ook een kweekverslag maken.

Vogelhof.nl
Laatst geupdate op maandag 23 augustus 2010 12:35
 


Joomla 1.5 Templates by Joomlashack