poep kwartel hen nat.jpg

Vogelhof.nl

Exotische vogels in de Hof van Twente

Blauwkop Blauwfazantjes
Hier staat een stukje over de kweek van onze Blauwkop Blauwfazantjes.

Blauwkop blauwfazantjes 2010 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
zondag 11 juli 2010 07:07
6 jonge bl kop bl fazantjesIn een klein nestkorfje ontdekten wij eind mei 7 eitjes bij de blauwkop blauwfazantjes. Ze waren ook nog eens alle 7 bevrucht. Rond de datum dat ze uit het ei moesten komen, lag er één dood jong naast het nest. De rest zat keurig uit het ei en springlevend in het nest. Nu zo'n 18 dagen later, vliegen er 6 jonge blauwkop blauwfazantjes in de groene volière. Ze zijn van hetzelfde broedkoppel van vorig jaar, toen hebben ze in 2 ronden 5 jongen gekregen. Ze worden keurig beschermd door de Amethist spreeuw en uiteraard door de ouders. Een prachtig gezicht om ze alle 6 bij elkaar te zien. Ze zoeken elkaar toch heel veel op. Ze zijn ook al behoorlijk ontwikkeld in het vliegen, een ruime kooi en ze leren snel!jonge bl kop bl fazanten met pa en ma
 
2e nest jonge Blauwkop Blauwfazantjes 2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
vrijdag 25 september 2009 20:34
Na een eerste succes ronde van de blauwkopblauwfazantjes, nu ook een 2e ronde. We hebben ook voor het eerst de Afrikaantjes geringd, dit hebben we met 2,3 mm gedaan. Het is een behoorlijk prutswerk, wat makkelijker met z'n tweeën is dan alleen. De jongen zijn geringd op 16-09-2009. De  jongen zijn op 28-09-09 uitgevlogen. We hebben 2 jongen geringd, maar er zat blijkbaar nog een 3e jong in het nest. Een mooie verrassing.
Laatst geupdate op maandag 28 september 2009 16:17
 
Jonge Blauwkop Blauwfazantjes 2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ryklof   
woensdag 12 augustus 2009 10:23

We hebben eindelijk succes met de kweek van de Blauwkop Blauwfazantjes. We hebben al vele mislukte kweekverslagen geschreven op deze site over de Blauwkop Blauwfazantjes maar gelukkig is het nu gelukt. Na meerdere nestjes met jongen in de buitenvolière hebben ze nu twee jongen weten groot te brengen. Een heel mooi gezicht. Het kon ook haast niet uitblijven tijdens dit succes jaar. Weer een soort erbij. Het blijken op dit moment een man en een pop te zijn.

De jongen maken het prima en krijgen veel vliegles van de ouders.
Jonge blauwkop blauwfazantjes

Laatst geupdate op vrijdag 25 september 2009 20:37
 


Joomla 1.5 Templates by Joomlashack