blauwkopblauwfazantjes.jpg

Vogelhof.nl

Exotische vogels in de Hof van Twente

Vuurvink
Hier staat een stukje over de kweek van onze vuurvinken.

2e nest vuurvinken 2010 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
zondag 11 juli 2010 06:59

Jonge vuurvink met maNa het mooie succes in de bruine volière, zijn ook de eerste jongen uitgevlogen in de bronzen volière. Ook hier 2 vuurvinken die het licht hebben gezien en het nest ontvlucht zijn. Een vliegt al goed rond en vliegt ook gemakkelijk door het vlieggat. De ander heeft er meer moeite mee en vliegt nog overal tegenaan. Ze worden goed geaccepteerd door de andere vogels. jonge vuurvink binnen

Laatst geupdate op zondag 11 juli 2010 07:07
 
Vuurvinken 2010 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ryklof   
zaterdag 10 juli 2010 12:01
Het is weer gelukt! We hebben sinds dinsdag twee jonge vuurvinken vliegen in de bruine volière. Het is mooi om te zien hoe de ouders proberen de jongen te leren vliegen. Met hun korte staartjes hangen ze voornamelijk in het gaas. Als het ze dan eindelijk lukt om op een zitstok te landen en ze even rust hebben worden ze meestal weer weggejaagd door een andere vogel. Tja als je zo veel vliegt dan leer je het wel. Hieronder enkele foto´s om een beeld te geven van de jonge vuurvinken. Je kunt nu nog niet zeggen of het poppen of mannen zijn. We hopen zoals bij elke soort op poppen.

Jonge vuurvink


Jonge vuurvink met ouders


Laatst geupdate op zaterdag 10 juli 2010 12:26
 
Jonge Vuurvinken 2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
vrijdag 10 juli 2009 15:54
jonge vuurvink

We hebben dit jaar tot nog toe 3 jonge vuurvinken gekweekt. We hadden te laat door dat de vuurvinken op het nest zaten, dus de jongen hebben we niet kunnen ringen. Ze zien er wel gezond en goed gevoed uit. Een prachtige foto van vader en jong staat elders op de site.
Laatst geupdate op zaterdag 11 juli 2009 10:34
 


Joomla 1.5 Templates by Joomlashack