broedkooi 1.jpg

Vogelhof.nl

Exotische vogels in de Hof van Twente

Oranjekaakje
Hier komt wat te staan over onze jonge oranjekaakjes

2e nest jonge Oranjekaakjes 2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ryklof   
woensdag 12 augustus 2009 09:44

Op 6 augustus ontdekten we een jong van de Oranjekaakjes. Na een dag bleek dat er niet meer waren uitgevlogen. We hebben de nesten wel gecontroleerd, maar hadden niet gezien dat ze ergens een nest hadden. Dit is dus het 2de nest van de Oranjekaakjes. Prachtig en we zijn er erg trots op. De Oranjekaakjes hebben steeds wel kleine nesten. Dit komt waarschijnlijk omdat het om een wat ouder import koppel gaat. We zijn al heel blij dat we er jongen van hebben, dan kunnen we straks zelf de jongen gebruiken voor de kweek. We hebben namelijk nog enkele Oranjekaakjes apart zitten.

We geven het koppel nog een kans om een nest groot te brengen, hierna gaan ze op rust. Al onze vogels gaan dan op rust omdat we ze in de winter binnen houden.

Laatst geupdate op woensdag 12 augustus 2009 09:52
 
Jonge Oranjekaakjes 2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
donderdag 09 juli 2009 21:45
jonge oranjekaakjes

Deze jonge Oranjekaakjes zijn 18-06-09 uitgevlogen. Een prachtig gezicht om te zien dat ze gelijk behoorlijk kunnen rondvliegen en veel minder schrikkerig zijn dan de jonge blauwfazantjes. De ouders zijn erg waakzaam en het is leuk om te zien hoe ze vliegles krijgen.
 


Joomla 1.5 Templates by Joomlashack