jonge roodkop amadine 2007 1.jpg

Vogelhof.nl

Exotische vogels in de Hof van Twente

Blauwfazantje
Hier een stuk over de door ons gekweekte blauwfazantjes

2e nest jonge Blauwfazantjes 2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
maandag 10 augustus 2009 10:18

De blauwfazantjes hebben dit jaar een tweede nest tot uitvliegen gekregen. De jongen vliegen nu alweer 2 weken rond in de volière en zien er heel erg gezond uit. Dit keer zijn er 3 jongen groot gebracht. Het blijft mooi te zien dat de ouders zich zo druk maken om de jongen steeds in het zicht te hebben. Zoals het er nu uit ziet zijn het 2 poppen en 1 man. Deze man moet op tijd worden uitgevangen, anders maakt zijn vader hem straks af.


Jonge pop van de Blauwfazantjes

Pop Blauwfazantjes

 

 

 

 

 

  

Er zijn dit jaar weinig Blauwfazantjes gekweekt, wel veel Blauwkop Blauwfazantjes. Daarom zijn wij ook extra blij met 9 jonge Blauwfazantjes, waarvan er ook nog 6 poppen zijn. Wij verkopen de meeste hiervan, maar zullen zelf ook een paar achter de hand houden voor het volgend kweekseizoen.

Laatst geupdate op zaterdag 26 september 2009 08:18
 
Jonge Blauwfazantjes 2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
donderdag 09 juli 2009 16:39
blauwfazant jongenblauwfazant jongen
Dit zijn 4 van de 6 jongen die uit één nest kwamen. We hebben ze niet kunnen ringen, omdat we niet door hebben gehad dat de ouders aan het nestelen waren. We zagen het nest met jongen van bijna anderhalve week oud, doordat we de ouders wilden uitvangen. Toch maar niet gedaan en het is helemaal goed gekomen. Wat een prachtig resultaat, dit zijn onze eerste Afrikaanse jongen.
Door de verhuizing van de jongen zijn er helaas 2 mannen dood gegaan, de rest zijn zeer waarschijnlijk poppen. Bij de mannen was het rood namelijk al zichtbaar.
Laatst geupdate op woensdag 12 augustus 2009 09:53
 


Joomla 1.5 Templates by Joomlashack