koppel paradijs widas.jpg

Vogelhof.nl

Exotische vogels in de Hof van Twente

Archief 2009
Hieronder staan alle oude artikelen van 2009.

Broednieuws januari februari PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
donderdag 29 januari 2009 17:49
Voeren blauwkop blauwfazantjesWe hebben helaas slecht nieuws, maar gelukkig ook nog wel goed nieuws te melden. Eerst maar met het slechte nieuws beginnen. De Bichenows hebben het niet gered, dat blijft dus bij 5 jongen dit kweekseizoen. De Blauwkop Blauwfazantjes leken toch even de jongen te gaan voeren nadat we de jongen bijgevoerd hadden. We hebben dit gedaan met Nutribird 21 (handopfokvoer), de jongen namen het voedsel verder wel goed op. Hier hebben we ook nog mooie foto's, van de ondertussen al overleden jongen, kunnen maken. Helaas vonden we 2 dagen na het bijvoeren de jongen verspreid in de kooi. De jongen hebben wel geteld 5 dagen geleefd.

We hebben, zoals ik al begon, ook goed nieuws te melden. We hebben de Roodkop Amadines nog steeds op het nest, er liggen 4 eitjes en die kunnen elk moment uitkomen. De Blauwfazantjes in broedvlucht 2 hebben 4 eieren gelegd, die tot onze verbazing al heel snel waren uitgekomen. We hebben 3 jongen geteld en één ei wat nog niet is uitgekomen. We voeren de ouders dit keer goed bij en houden onze vingers gekruisd. Eerst maar even kijken of de natuur zijn werk goed doet voordat we weer gaan bijvoeren. We hebben de Helenafazantjes ook op eieren zitten. Het probleem is alleen dat het popje er niet al te best uitziet, we hopen dat het goed gaat.

Dan nog heel ander nieuws waar we ook heel erg blij mee zijn. We hebben eindelijk een Amethist pop kunnen bemachtigen dankzij een tip van iemand. Ze zit nu nog binnen en gaat in het voorjaar de groene volière in. We hopen dat ze een klik heeft met één van de 2 mannen. We zetten haar niet bij allebei in. We scheiden de mannen, hier gaat er één van naar de Bruine volière. We hebben haar ook gelijk laten sexen voor de zekerheid, we wachten nog op antwoord...
Laatst geupdate op maandag 09 februari 2009 11:12
 
Nationale vogeltentoonstelling Vogel 2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
zaterdag 17 januari 2009 15:28

Bill board tentoonstellingVandaag hebben we de nationale vogeltentoonstelling bezocht in Apeldoorn. Er waren veel dingen nieuw voor ons en die hebben dan ook een geweldige indruk op ons achter gelaten. Op de foto hiernaast zie je het Billboard dat je bij aankomst zag staan. Toen we binnenkwamen zagen we al gelijk allemaal verkoopkraampjes die onze aandacht trokken. We hebben vrij snel met z'n tweeën besloten om eerst maar wat te gaan rond kijken en pas aan het eind dingen te gaan kopen. De rijen met kanaries zijn we voorbij gelopen, die hebben nou eenmaal onze interesse niet. We zijn gestopt om bij de kwartels te kijken. Californische kuifkwartelHier hebben we prachtige kleine Chinese dwergkwartels gezien, hele mooie Harlekijn kwartels en ook de Californische kuifkwartel waar we toch wel van gecharmeerd zijn. Hier hebben we dan ook enkele leuke plaatjes van geschoten. Toen we later boven bij de verkoop kwamen stonden er ook nog enkele koppels te koop. De meesten werden voor €25,- per koppel aangeboden, niet heel duur dus. We hebben ze niet gekocht omdat we niet zeker wisten of het goed zou gaan met de Chinese dwergkwartels. Nadat we de kwartels beneden gezien hadden zijn we doorgelopen richting de kraampjes aan de zijkanten. We hebben eerst een praatje gemaakt bij de Fonio Paddy. Waar we ook maar gelijk een kilo van mee hebben genomen om eens te proberen. Het was een tijdje uit de markt geweest, maar de oorlog in Afrika was voorbij dus mocht het weer ingevoerd worden. Hierna bij een ander kraampje even een spoedaankoop gedaan van biergist, dit hebben we nodig voor het maken van onze "miereneitjes" (het recept staat in het archief).


Overzichts foto tentoonstellingNa onze spoedaankoop zijn we de verkoop eens gaan bekijken. Voordat we naar boven mochten moesten we eerst onze net gekochte spullen inleveren, omdat ze in een tas zaten. We hebben alleen de tropen bezocht, aangezien daar de interesse ligt. Eerst een rijtje met zebravinken in alle kleuren en maten. Daarna toch wel vogels gezien die bij ons op het lijstje staan. kleine Cubavinken, geschilderde astrilde en misschien voor later de Timor Rijstvogels. Toch was het aanbod zeer klein, volgend jaar maar een paar dagen eerder kijken of 's ochtends eerder voor de poorten staan. Het overzicht was echter wel mooi van boven af, zoals je hiernaast kunt zien. Leuk om al die vogelliefhebbers bij elkaar te zien, het zijn er toch een stuk meer dan je aanvankelijk verwacht.
Kraam scapNa het bezoekje aan de balustrade zijn we via enkele kraampjes door het midden bij het Scap beland. We hadden van de week al een mailtje terug gekregen of we er niet eens over na dachten om lid te worden. We hadden de papieren al lang in huis liggen, maar nooit opgestuurd. De papieren dus bij voorbaat al meegenomen en we konden ons gelijk op de tentoostelling aanmelden. We kregen enkele dingen mee en hebben gelijk maar een praatje gemaakt met de bestuursleden die op dat moment aanwezig waren. We werden nog even onderbroken door een jongen van een jaar of 11 die wilde weten wat het kleinste vogeltje was en of ze die hadden bij het Scap..... Een bevestigend antwoord volgde en er werd maar even gelijk gezegd welk vogeltje het was, het Goudbuikje! We hadden niet meer genoeg geld op zak, dus we zouden zo even gaan pinnen. Eerst maar even de rest van de tentoostelling bekijken. We kwamen richting tropen dus waren we erg benieuwd wat er allemaal gekweekt werd. We hebben hele mooie vogels gezien, maar ook hele aparte kruisingen. We zetten er hier een paar op een rijtje. Als je wilt weten wat de kruising is, moet je op de foto gaan staan, anders kun je zelf raden.
goudbuikje-tijgervinkjediamantvink-bruinborstrietvinkbinsenastrilde-ceresamadineWe zijn uiteindelijk na het bekijken van de tropen wezen pinnen en hierna terug de hal in om de overige dingen te kopen die we nog wilden hebben. Eerst het lidmaatschap betalen en de nodige informatie mee krijgen. Hierna ook nog even een hygrometer, een klokje en een thermometer in één gekocht bij de NBvV. We hebben nog even rondgekeken wat de prijzen overal waren en die scheelden echt nog wel. Dan vragen wij ons af of er ook verschil in kwaliteit zit of dat er gewoon slechte prijsafspraken zijn. We hebben verder nog de volgende dingen gekocht, een klein netje, wit cocosvezel, trosgierst (4kg), een schoonmaakstokje voor de drinkbakjes en 12 bakjes voor het bijvoeren van eivoer of verschillend levendvoer. Onderaan staat een foto van de dingen die we buit hebben gemaakt op de tentoonstelling. We hebben erg veel plezier beleefd aan de tentoonstelling en zijn ook zeker van plan om volgend jaar weer even een bezoekje te brengen.
gekochte artikelen

Laatst geupdate op donderdag 07 mei 2009 11:27
 
Broed nieuws januari PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
zondag 11 januari 2009 16:11

De vogels gaan gewoon door met het leggen en bebroeden van eieren, ondanks de kou die ons land binnen is gedrongen. Nou zitten de Afrikaanse prachtvinken binnen bij 20°C met een redelijke luchtvochtigheid, dus daar is het nog niet zo raar. Wat wel voor ons voor het eerst is met deze kou, we hebben in de groene volière de Bichenows op het nest zitten. Ze hebben een verwarmd binnenhok, waar het ongeveer 5°C is. Ze hebben 5 jongen, de jongen zien er goed uit, nu is het de vraag of de ouders de jongen warm genoeg kunnen houden.
Nog meer mooi nieuws uit de groene volière, na een nestcontrole van maandag 12-01-09 bleek dat de Roodkop amadines ook weer een nieuw en behoorlijk schoon en droog nest hebben. Ze hebben hier 3 eieren in liggen. We hopen dat hier een popje tussen komt te zitten, wanneer alles goed gaat uiteraard, voor onze eenzame man in de bruine volière.
Goudbuikjes op nest
In de broedkamer hebben we ook weer eieren in verschillende nesten liggen. De Blauwkop blauwfazantjes hebben weer 4 eieren gelegd en zitten er ook vrij frequent op. We hebben op 12-01-09 gekeken en de eieren zijn bevrucht. Het is nu nog een kwestie van enkele dagen en dan moeten ze uitkomen, we slaan dus nu alvast de buffalo wormpjes en overig levend voedsel in. De Goudbuikjes hebben ook weer een nieuw nest met 4 eieren. We kunnen hier nog niet kijken of de eieren bevrucht zijn, omdat ze er nog niet lang genoeg liggen. Verder hebben we het idee dat er een koppel Oranjekaakjes op het nest zit. We zien geregeld één van de twee van het nest afschieten wanneer wij de kamer binnen komen, het gaat hier om het koppel in Broedvlucht 4. We durven hier al helemaal niet te storen, omdat we gehoord hebben dat de Oranjekaakjes heel snel van de leg af gaan wanneer ze gestoord worden. Een voordeel is dat we nu de wireless camera hebben. We hebben deze op broedvlucht 4 gericht en we kunnen het na 4 uur goed in de gaten houden wat er gebeurd. Voor die tijd schijnt de zon heel erg de kamer in en zijn we vaak nog aan het werk. Het is wel mooi om het gedrag van de vogels te zien wanneer wij niet in de kamer zijn.

We houden jullie op de hoogte hoe het allemaal verloopt.

Laatst geupdate op donderdag 29 januari 2009 17:49
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 2
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack