vuurvink man.jpg

Vogelhof.nl

Exotische vogels in de Hof van Twente

Broednieuws januari februari PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
donderdag 29 januari 2009 17:49
Voeren blauwkop blauwfazantjesWe hebben helaas slecht nieuws, maar gelukkig ook nog wel goed nieuws te melden. Eerst maar met het slechte nieuws beginnen. De Bichenows hebben het niet gered, dat blijft dus bij 5 jongen dit kweekseizoen. De Blauwkop Blauwfazantjes leken toch even de jongen te gaan voeren nadat we de jongen bijgevoerd hadden. We hebben dit gedaan met Nutribird 21 (handopfokvoer), de jongen namen het voedsel verder wel goed op. Hier hebben we ook nog mooie foto's, van de ondertussen al overleden jongen, kunnen maken. Helaas vonden we 2 dagen na het bijvoeren de jongen verspreid in de kooi. De jongen hebben wel geteld 5 dagen geleefd.

We hebben, zoals ik al begon, ook goed nieuws te melden. We hebben de Roodkop Amadines nog steeds op het nest, er liggen 4 eitjes en die kunnen elk moment uitkomen. De Blauwfazantjes in broedvlucht 2 hebben 4 eieren gelegd, die tot onze verbazing al heel snel waren uitgekomen. We hebben 3 jongen geteld en één ei wat nog niet is uitgekomen. We voeren de ouders dit keer goed bij en houden onze vingers gekruisd. Eerst maar even kijken of de natuur zijn werk goed doet voordat we weer gaan bijvoeren. We hebben de Helenafazantjes ook op eieren zitten. Het probleem is alleen dat het popje er niet al te best uitziet, we hopen dat het goed gaat.

Dan nog heel ander nieuws waar we ook heel erg blij mee zijn. We hebben eindelijk een Amethist pop kunnen bemachtigen dankzij een tip van iemand. Ze zit nu nog binnen en gaat in het voorjaar de groene volière in. We hopen dat ze een klik heeft met één van de 2 mannen. We zetten haar niet bij allebei in. We scheiden de mannen, hier gaat er één van naar de Bruine volière. We hebben haar ook gelijk laten sexen voor de zekerheid, we wachten nog op antwoord...
Laatst geupdate op maandag 09 februari 2009 11:12
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack