jong blauwfazantje.jpg

Vogelhof.nl

Exotische vogels in de Hof van Twente

Nationale vogeltentoonstelling Vogel 2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
zaterdag 17 januari 2009 15:28

Bill board tentoonstellingVandaag hebben we de nationale vogeltentoonstelling bezocht in Apeldoorn. Er waren veel dingen nieuw voor ons en die hebben dan ook een geweldige indruk op ons achter gelaten. Op de foto hiernaast zie je het Billboard dat je bij aankomst zag staan. Toen we binnenkwamen zagen we al gelijk allemaal verkoopkraampjes die onze aandacht trokken. We hebben vrij snel met z'n tweeën besloten om eerst maar wat te gaan rond kijken en pas aan het eind dingen te gaan kopen. De rijen met kanaries zijn we voorbij gelopen, die hebben nou eenmaal onze interesse niet. We zijn gestopt om bij de kwartels te kijken. Californische kuifkwartelHier hebben we prachtige kleine Chinese dwergkwartels gezien, hele mooie Harlekijn kwartels en ook de Californische kuifkwartel waar we toch wel van gecharmeerd zijn. Hier hebben we dan ook enkele leuke plaatjes van geschoten. Toen we later boven bij de verkoop kwamen stonden er ook nog enkele koppels te koop. De meesten werden voor €25,- per koppel aangeboden, niet heel duur dus. We hebben ze niet gekocht omdat we niet zeker wisten of het goed zou gaan met de Chinese dwergkwartels. Nadat we de kwartels beneden gezien hadden zijn we doorgelopen richting de kraampjes aan de zijkanten. We hebben eerst een praatje gemaakt bij de Fonio Paddy. Waar we ook maar gelijk een kilo van mee hebben genomen om eens te proberen. Het was een tijdje uit de markt geweest, maar de oorlog in Afrika was voorbij dus mocht het weer ingevoerd worden. Hierna bij een ander kraampje even een spoedaankoop gedaan van biergist, dit hebben we nodig voor het maken van onze "miereneitjes" (het recept staat in het archief).


Overzichts foto tentoonstellingNa onze spoedaankoop zijn we de verkoop eens gaan bekijken. Voordat we naar boven mochten moesten we eerst onze net gekochte spullen inleveren, omdat ze in een tas zaten. We hebben alleen de tropen bezocht, aangezien daar de interesse ligt. Eerst een rijtje met zebravinken in alle kleuren en maten. Daarna toch wel vogels gezien die bij ons op het lijstje staan. kleine Cubavinken, geschilderde astrilde en misschien voor later de Timor Rijstvogels. Toch was het aanbod zeer klein, volgend jaar maar een paar dagen eerder kijken of 's ochtends eerder voor de poorten staan. Het overzicht was echter wel mooi van boven af, zoals je hiernaast kunt zien. Leuk om al die vogelliefhebbers bij elkaar te zien, het zijn er toch een stuk meer dan je aanvankelijk verwacht.
Kraam scapNa het bezoekje aan de balustrade zijn we via enkele kraampjes door het midden bij het Scap beland. We hadden van de week al een mailtje terug gekregen of we er niet eens over na dachten om lid te worden. We hadden de papieren al lang in huis liggen, maar nooit opgestuurd. De papieren dus bij voorbaat al meegenomen en we konden ons gelijk op de tentoostelling aanmelden. We kregen enkele dingen mee en hebben gelijk maar een praatje gemaakt met de bestuursleden die op dat moment aanwezig waren. We werden nog even onderbroken door een jongen van een jaar of 11 die wilde weten wat het kleinste vogeltje was en of ze die hadden bij het Scap..... Een bevestigend antwoord volgde en er werd maar even gelijk gezegd welk vogeltje het was, het Goudbuikje! We hadden niet meer genoeg geld op zak, dus we zouden zo even gaan pinnen. Eerst maar even de rest van de tentoostelling bekijken. We kwamen richting tropen dus waren we erg benieuwd wat er allemaal gekweekt werd. We hebben hele mooie vogels gezien, maar ook hele aparte kruisingen. We zetten er hier een paar op een rijtje. Als je wilt weten wat de kruising is, moet je op de foto gaan staan, anders kun je zelf raden.
goudbuikje-tijgervinkjediamantvink-bruinborstrietvinkbinsenastrilde-ceresamadineWe zijn uiteindelijk na het bekijken van de tropen wezen pinnen en hierna terug de hal in om de overige dingen te kopen die we nog wilden hebben. Eerst het lidmaatschap betalen en de nodige informatie mee krijgen. Hierna ook nog even een hygrometer, een klokje en een thermometer in één gekocht bij de NBvV. We hebben nog even rondgekeken wat de prijzen overal waren en die scheelden echt nog wel. Dan vragen wij ons af of er ook verschil in kwaliteit zit of dat er gewoon slechte prijsafspraken zijn. We hebben verder nog de volgende dingen gekocht, een klein netje, wit cocosvezel, trosgierst (4kg), een schoonmaakstokje voor de drinkbakjes en 12 bakjes voor het bijvoeren van eivoer of verschillend levendvoer. Onderaan staat een foto van de dingen die we buit hebben gemaakt op de tentoonstelling. We hebben erg veel plezier beleefd aan de tentoonstelling en zijn ook zeker van plan om volgend jaar weer even een bezoekje te brengen.
gekochte artikelen

Laatst geupdate op donderdag 07 mei 2009 11:27
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack