jonge goulds amadinen 2006.jpg

Vogelhof.nl

Exotische vogels in de Hof van Twente

Broed nieuws januari PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
zondag 11 januari 2009 16:11

De vogels gaan gewoon door met het leggen en bebroeden van eieren, ondanks de kou die ons land binnen is gedrongen. Nou zitten de Afrikaanse prachtvinken binnen bij 20°C met een redelijke luchtvochtigheid, dus daar is het nog niet zo raar. Wat wel voor ons voor het eerst is met deze kou, we hebben in de groene volière de Bichenows op het nest zitten. Ze hebben een verwarmd binnenhok, waar het ongeveer 5°C is. Ze hebben 5 jongen, de jongen zien er goed uit, nu is het de vraag of de ouders de jongen warm genoeg kunnen houden.
Nog meer mooi nieuws uit de groene volière, na een nestcontrole van maandag 12-01-09 bleek dat de Roodkop amadines ook weer een nieuw en behoorlijk schoon en droog nest hebben. Ze hebben hier 3 eieren in liggen. We hopen dat hier een popje tussen komt te zitten, wanneer alles goed gaat uiteraard, voor onze eenzame man in de bruine volière.
Goudbuikjes op nest
In de broedkamer hebben we ook weer eieren in verschillende nesten liggen. De Blauwkop blauwfazantjes hebben weer 4 eieren gelegd en zitten er ook vrij frequent op. We hebben op 12-01-09 gekeken en de eieren zijn bevrucht. Het is nu nog een kwestie van enkele dagen en dan moeten ze uitkomen, we slaan dus nu alvast de buffalo wormpjes en overig levend voedsel in. De Goudbuikjes hebben ook weer een nieuw nest met 4 eieren. We kunnen hier nog niet kijken of de eieren bevrucht zijn, omdat ze er nog niet lang genoeg liggen. Verder hebben we het idee dat er een koppel Oranjekaakjes op het nest zit. We zien geregeld één van de twee van het nest afschieten wanneer wij de kamer binnen komen, het gaat hier om het koppel in Broedvlucht 4. We durven hier al helemaal niet te storen, omdat we gehoord hebben dat de Oranjekaakjes heel snel van de leg af gaan wanneer ze gestoord worden. Een voordeel is dat we nu de wireless camera hebben. We hebben deze op broedvlucht 4 gericht en we kunnen het na 4 uur goed in de gaten houden wat er gebeurd. Voor die tijd schijnt de zon heel erg de kamer in en zijn we vaak nog aan het werk. Het is wel mooi om het gedrag van de vogels te zien wanneer wij niet in de kamer zijn.

We houden jullie op de hoogte hoe het allemaal verloopt.

Laatst geupdate op donderdag 29 januari 2009 17:49
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack