blauwfazant jongen 1.jpg

Vogelhof.nl

Exotische vogels in de Hof van Twente

Kweek 2011 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ebolt   
maandag 18 april 2011 21:17

 

Na een half jaar van complete rust rondom de vogels, kunnen we weer gaan beginnen met het nieuwe kweekseizoen. De volgende koppels zijn na uit elkaar geweest te zijn nu weer samengevoegd: 2 koppels blauwfazantjes, 2 koppel blauwkop blauwfazantjes, 2 koppels vuurvinken, 4 koppels oranjekaakjes, 2 koppels goudbuikjes, 2 koppels sint Helenafazantjes, 1 koppel roodvleugel/roodmasker astrilde. We zoeken nog voor enkele mannen een pop om ook gekoppeld te kunnen worden dit jaar, voor de tijgervinken 2 keer en voor de emblema picta 1 keer.
Bronzen volière
We hopen dat er dit jaar mooie resultaten te begroeten zijn, zo hopen we op jongen van de oranjekaakjes en voornamelijk op jongen van de roodvleugel/roodmaskerastrilde. Het zou mooi zijn wanneer onze eigen kweek jongen dit jaar goed mee kunnen komen, zo hebben we oranjekaakjes, vuurvinken, blauwfazantjes en blauwkopblauwfazantjes uit onze eigen kweek gekoppeld met andere vogels.

De volières zijn weer voorzien van groen, de vogels hebben dus niks te klagen over de huisvesting. Helaas moeten we dit jaar wel één volière missen. Door een verhuizing zijn de vogels in de groene en bronzen volière ondergebracht, de bruine volière heeft een compleet jaar rust. We hopen dit jaar genoeg te kunnen kweken om die volgend jaar weer vol te krijgen.

Verder proberen wij om jullie dit jaar weer helemaal op de hoogte te houden van onze kweek, onze bevindingen en onze goedbedoelde adviezen. Wij horen vaak dat er gekweekt wordt in de maanden van oktober tot maart. Wij doen het dus precies andersom. Heerlijk in de buitenlucht kunnen de vogels genieten van de ruimte en elkaar. Wat namelijk mooi is om te zien, is dat oude koppels opnieuw gekoppeld worden aan elkaar en elkaar gelijk opzoeken. Mannetjes weten niet hoe snel ze het popje weer het hof moeten maken, de eerste resultaten zijn in de vorm van nestjes over 2 weken alweer te zien (hopen we natuurlijk).

Iedereen een goed kweekseizoen gewenst.

Laatst geupdate op woensdag 04 mei 2011 11:55
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack